Ironii la Primărie. Firea: Nicușor Dan se comportă ca Mafalda

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea digi km0

Ședința extraordinară a Primăriei pentru alegerea administratorului special al RADET, acum că regia a intrat în insolvență, a fost plină de ironii, acuzații și replici acide. Nicușor Dan, consilier USR, a reclamat că decizia de a intra în insolvență RADET va duce la falimentul regiei și a explicat că Consiliului General Capitalei ar fi putut să gestioneze singur situația companei. La rândul său, primarul Capitalei l-a acuzat pe Nicușor Dan că face declarații de campanie și a precizat că regia nu va intra în faliment.

„Am fost puşi la zid, în imposibilitatea de a mai furniza agent termic către populație”, a spus Gabriela Firea.

Nicușor Dan a declarat că CGMB și-a asumat responsabilitatea de a gestiona situația RADET, iar acum a pasat-o unui administrator judiciar. De asemenea, consilierul USR a precizat că falimentul nu poate fi evitat. 

CGMB şi-a luat responsabilitatea şi a pasat-o unui adminstrator judiciar. Nu se poate evita falimentul. Situația RADET putea să fie gestionată de CGMB. Puteam să obţinem o eşalonare a datoriilor”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei nu doar că nu a fost de acord cu consilierul USR, dar l-a și ironizat. 

„Subliniez și pentru Dan care se comportă ca Mafalda care ştie că o să fie faliment, deja a văzut în globul de cristal, dezmint aceste informaţii. Datoria invocată de ELCEN este de aproape un mliliard de euro- adică bugetul pe un an al primăriei. Datoria istorică nu putea fi plătită de primăria generală. Regret că Nicușor Dan nu a vrut să fie vicepreședinte. Eu încă îl aştept. Dacă ar fi lucrat cu mine nu ar fi fost pus in situaţia de a spune atât de multe inexactităţi în termen atât de scurt”, a spus Gabriela Firea.

Nicușor Dan i-a răspuns că a fost așa de dură cu el că i s-a părut că el a făcut datoria de 900 de milioane de euro. 

De asemenea, primarul Capitalei a promis că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă. Asta deși peste 3.000 de asociaţii de proprietari au cerut însă Regiei să nu le furnizeze agentul termic. Motivul: ajutoarele pentru căldură încep să se acorde abia de luna viitoare.

„Nu se va scumpi agentul termic, nu se dau oameni afară din RADET. Nu mai ascultaţi declarații de campanie pentru alegerile parlamentare”, a spus Gabriela Firea.

La ședința de astăzi s-a mai decis că Sorin Chiriţă, până în prezent preşedinte al Consiliului de Administraţie provizoriu al Regiei, va avea rolul de a ajuta administratorul special - numit de Tribunal - să ia decizii ce privesc soarta RADET.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri