Ședința de guvern a fost amânată pentru joi

Data actualizării: Data publicării:
augustin jianu, sorin grindeanu si victor ponta_vpolitic crop

Ședinţă de guvern programată astăzi a fost amânată pentru joi. Asta după ce secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ, căreia Tudorel Toader i-a delegat atribuţiile, el nefiind în Bucureşti, a transmis că i s-a făcut rău și nu poate participa la ședință.

ACTUALIZARE 13.12. Ședința de guvern a fost amânată pentru joi, în condițiile în care mâine va avea loc votul asupra moțiunii de cenzură. Premierul Sorin Grindeanu a spus că speră ca, joi, să fie prezenți la ședință toți miniștrii.


ACTUALIZARE 12.21. Şedinţa de guvern se amână, după ce secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ, căreia Tudorel Toader i-a delegat atribuţiile, el nefiind în Bucureşti, a transmis că i s-a făcut rău şi nu poate participa la şedinţă. Ea este singurul delegat din partea Ministerului Justiţiei şi fără participarea ei nu se poate ţine reuniunea săptămânală a Executivului, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

___________________________________________________________________________________________________________________

ACTUALIZARE 11.44. Amânarea ședinței de guvern ar urma să fie decisă pentru ca premierul Sorin Grindeanu și secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, să se poată concentra asupra negocierilor cu liderii politici, cu o zi înainte de votarea moțiunii de cenzură în Parlament .
___________________________________________________________________________________________________________________
Dacă moțiunea de cenzură trece, Sorin Grindeanu va rămâne premier interimar, până când o nouă echipă guvernamentală va depune jurământul la Cotroceni.

În cazul în care moțiunea nu trece, Sorin Grindeanu se va putea apuca să își alcătuiască noul Cabinet și să meargă apoi în Parlament pentru votul de încredere.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, că va face mai multe propuneri Comitetului Executiv Naţional pentru postul de prim-ministru, CEx-ul urmând să fie convocat după moţiunea de cenzură, joi sau vineri.

Întrebat ce-l face să creadă că preşedintele Iohannis va accepta propunerea pe premier pe care o va face PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Constituţia, dorinţa de stabilitate şi înţelepciunea.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri