Șerban Nicolae ar vrea să candideze la șefia PSD

Data actualizării: Data publicării:
Senatorul PSD Șerban Nicolae face declaratii de presă la Parlament
Senatorul PSD Șerban Nicolae. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

PSD se pregătește să își aleagă noua conducere. Congresul va decide pe 29 iunie cine va fi președintele partidului, președintele executiv și secretarul general. Până acum, singura care a anunțat că va candida este Viorica Dăncilă. Mai sunt însă și alți lideri social-democrați care se gândesc să facă acest pas. Printre ei, Șerban Nicolae.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar putea fi și ea pe listă. A spus că se gândește dacă va candida sau nu la funcția de șef al PSD.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a spus și el că își dorește să candideze, dar nu e sigur că are parte de o susținere largă din partea organizațiilor PSD.

Au renunțat la ideea de a candida Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea. Aceasta a spus că va fi în spital, pentru o intervenție chirurgicală, în ziua congresului.

Și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, le-a spus colegilor parlamentari că nu va candida împotriva Vioricăi Dăncilă și că, de fapt nu va candida pentru nicio funcție la congresul din 29 iunie, pentru a demonstra că este loial partidului și că nu reprezină un pericol pentru PSD la votul moțiunii de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă, devenită președinte interimar al partidului după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, a spus că va candida pentru funcția de președinte al partidului.

Cred că voi candida. Deocamdată sunt foarte preocupată de organizare,” a spus Viorica Dăncilă în urmă cu două zile. „Eu sper să mai fie și alți candidați”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri