Situație fără precedent în Caraș-Severin: județul a rămas fără lideri  

Data publicării:
sorin frunzaverde wiki

Sorin Frunzăverde, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost suspendat de prefect pentru că a lipsit de la serviciu timp de şase luni. Totul, după ce Sorin Frunzăverde a ales să intre în concediu medical prelungit, în toamnă, când a fost condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie.

Tot atunci, a fost demis şi unul dintre vicepreşedinţi, Ionesie Ghiorghioni, trimis trei ani în spatele gratiilor, în acelaşi dosar ca şi colegul lui.

În judeţ situaţia este chiar mai complicată de atât. Cel de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Iova, a demisionat după ce a schimbat partidul care l-a pus în funcţie.

„Sunt încă în funcţie 28 de consilieri, oameni politici care conduc acest judeţ. La următoarea şedinţă poate fi ales un alt vicepreşedinte”, a explicat fostul vicepreședinte al CJ Caraș Severin Ilie Iova.

Într-adevăr, pentru a nu bloca activitatea instituţiei cei 28 de consilieri judeţeni au încercat să aleagă un nou vicepreşedinte care să preia şi atribuţiile preşedintelui.

„Eu îmi ofer în continuare această disponibiliate de a duce Consiliul până la capăt, pentru toţi cei care suntem aici şi pentru cetăţenii judeţului”, a spus consilierul județean independent Matei Amraș.

Însă, consilierul independent nu a reuşit să atragă simpatia colegilor. Doar cinci aleşi şi-au exprimat votul. Aşa că în lipsa unei majorităţi alegerile s-au terminat fără rezultat.

În 2012 nu am avut propuneri de candidat, grupul liberal şi-a pus toată conducerea Consiliului Judeţean. Drept urmare rămânem consencvenţi”, a spus Ion Spânu, liderul PSD din CJ Caraș-Severin.

În aceste condiţii şi pentru a evita situaţia în care nu ar mai putea fi făcute plăţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean pot cere o derogare de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru a da drept de semnătură secretarului instituţiei.

Dacă problemele nu îşi găsesc o rezolvare până pe 10 mai, funcţionarii angajaţi vor rămane fără salarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri