Social-democraţii se gândesc la un miting de amploare pentru susţinerea Guvernului

Data publicării:
dancila dragnea 180310_PSD_CONGRES_FINAL_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Suspendarea președintelui României este un scenariu despre care se discută acum în PSD. Social democrații spun că Liviu Dragnea nu e de acord cu un asemenea demers, dar lideri din PSD cred că partidul trebuie să reacționeze mai ferm față de plângerea penală depusă de președintele PNL, Ludovic Orban. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, de exemplu, susține că suspendarea ar putea să devină necesară la un moment dat. Până la o decizie în partid, social democrații se pregătesc de miting.

Social-democrații cred că în spatele plângerii penale depuse de Ludovic Orban este președintele României, Klaus Iohannis. Și cer să fie tras la răspundere.

„Carmen Dan: Un act ridicol si penibil. Eu cred că liderul PNL nu e altceva decât o slugă

Reporter: Se impune suspendare?

Carmen Dan: E o decizie care se va lua în partid în mod demcoratic”

Dumitru Buzatu: Pentru noi, varianta unei demonstrații masive acum se conturează ca urmare la aceste demersuri.

Reporter: Suspendarea este un scenariu?

Dumitru Buzatu: Preşedintele Liviu Dragnea a susţinut în mai multe rânduri că nu dorim să ne antrenăm în nici un fel de scandal politic de genul acesta. Eu, însă cred că ar putea să devină strict necesar la un moment dat”.

Constituția spune că în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat. Propunerea poate fi inițiată de o treime din numărul parlamentarilor.

Social democrații cred că pot riposta și prin organizarea unui miting amplu de susținere a coaliției și a Guvernului.

Gabriel Zetea, PSD Maramureş: „Dacă vor mai continua astflel de manifestări, da! Ar fi o idee bună. Până la urmă şi Partidul Social Demcorat trebuie să îşi arate forţa şi susţinătorii pe care îi are”

Recent, social democrații au amânat organizarea unui miting pentru susținerea familiei după ce președintele a trimit legea referendumului la Curtea Constituțională.

Foto: INQUAM - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri