STENOGRAME. Ședință cu scântei la PSD

Data publicării:
dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii noului cabinet PSD-ALDE au fost aleşi într-o şedinţă cu scântei la PSD. Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al partidului, i-a aruncat replici tăioase lui Liviu Dragnea, care i-a răspuns la fel. Motivul a fost propunerea pentru Ministerul Educaţiei, unde mulţi social-democraţi, mai puţin şeful lor, o vedeau pe Ecaterina Andronescu.

Disputa între Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu s-a declanşat în momentul în care ultimul a început să critice propunerea venită de la Suceava pentru Ministerul Educaţiei.

Codrin Ștefănescu: Nu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de PSD-iști și a milioanelor de români care ne votează ca, la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava, cu susținerea președintelui Liviu Dragnea, să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!
Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!
Codrin Ștefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!
Liviu Dragnea: Ba da, jignești!
Codrin Ștefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit, domnule Popa?
Valentin Popa: Nu!
Liviu Dragnea: Te rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!
Codrin Ștefănescu: De ce mă întrerupi?
Liviu Dragnea: Așa cum spuneai și tu... pentru că pot! (n.r. - aluzie la declarația lui Codrin Ștefănescu cu privire la prezența unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live" - „Pentru că putem.")
Codrin Ștefănescu: Și eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!
Liviu Dragnea: Te întrerup, pentru că sunt președintele PSD!
Codrin Ștefănescu: Ai spus bine... încă!
Codrin Ștefănescu: Nu e posibil ca, acum o săptămână, să o propunem prim-ministru, alături de doamna Dăncilă, și azi, doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini!
Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!
(sursa: stiripesurse.ro)

Discuţiile aprinse din şedinţă nu sunt infirmate de Codrin Ştefănescu. El insistă că partidul trebuia să o nominalizeze pe Ecaterina Andronescu pentru Ministerul Educaţiei.

„Uneori, în şedinţele noastre, că de aia suntem vii şi trăim şi respirăm, au loc discuţii mai contondente. Nu putem spune că este vorba de o ruptură şi nu e prima dată când discutăm aşa. Astfel de discuţii între noi colegii din PSD sunt normale, intră la rubrica cotidian, obişnuinţă”, a declarat pentru Digi24 Codrin Ștefănescu.

Nu toţi din partid văd, însă, cu ochi buni conflictul din Comitetul Executiv.

„Eu am remarcat atunci faptul că intervenţia respectivă e inoportună, nu în raport cu Liviu Dragnea, ci în raport cu propunerea făcută. Chiar dacă suntem la o discuţie mai aprinsă între colegi trebuie să fim foarte politicoşi”, a declarat pentru Digi24 Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

Comitetul Executiv al PSD a decis ca rectorul Valentin Popa să fie propunerea pentru Ministerul Educaţiei.

Citiți și: Noi sfere de influență în PSD

Ministrul propus pentru Educație, surprins făcând greșeli gramaticale și de limbă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri