Tăriceanu a negociat cu Băsescu și a fost respins. Deputat ALDE: „Are ușile închise peste tot pe unde se duce”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, încearcă să negocieze cu PMP și Pro România. Potrivit informațiilor Digi24, Traian Băsescu a refuzat o astfel de alianță. Deputatul ALDE Andrei Gerea, care cere demisia lui Tăriceanu, a confirmat această informație la Digi24. El îl acuză pe șeful partidului că face încercări disperate și că oscilează între stânga și dreapta, „doar-doar o ieși ceva”.

Este încă un exemplu că dl Tăriceanu nu se mai bucură de credibilitate nici măcar în fața unor parteneri politici. Astfel de încercări care denotă disperare în mod evident nu fac bine partidului. O astfel de oscilare din stânga în dreapta, doar-doar o ieși ceva, lasă un semnal extrem de negativ pentru un partid. La fel, electoratul nu ne mai înțelege, nu are cum să ne mai perceapă”, a spus la Digi24 Andrei Gerea.

I-am propus domnului președinte un proiect propriu, acum ceva timp, împreună cu vechi colaboratori ai domniei sale, cu oameni care s-au bucurat de încrederea sa. Am fost refuzați și asta pentru mine e de neînțeles. În loc să vii cu un proiect și să înțelegi semnalele date de electorat, te uiți dacă vrei și la alții, care au probleme similare, dar să refuzi să iei o măsură e pentru mine de neînțeles”, a adăugat el.

Faptul că oscilează și arată foarte clar că nu are nici cea mai mică idee despre viitorul politic al acestui partid, faptul că are ușile închise cam peste tot pe unde se duce, asta înseamnă că nu mai e capabil să tragă după el partidul”, a continuat deputatul ALDE.

El spune că Tăriceanu a dorit o alianță cu Traian Băsescu pentru că „vede că ALDE are probleme să atingă pragul electoral și atunci încearcă prin diverse alianțe să ajungă acolo”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri