Tăriceanu: Protestele nu ar trebui să mai aibă loc în preajma clădirilor statului

Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a evitat să dea un răspuns direct cu privire la intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, dar a amintit de un general de jandarmeria din Franța, care a spus că intervenția forțelor de ordine ar fi fost „corectă și bine articulată”. În același timp, liderul ALDE a spus că protestele nu ar trebui să mai aibă loc în fața clădirilor statului.

În ceea ce privește demonstrațiile din 10 august, am explicat că eu nu sunt specialist în intervențiile Jandarmeriei dar m-am orientat după spusele unui general de jandarmi francez, care a spus că intervenția a fost corectă și bine articulată, fără să conțină excese. Dacă au existat chestiuni punctuale, sigur, ele nu trebuie trecute cu vederea, dar remarca acestui general a fost că în țările unde au loc asemenea manifestații în mod frecvent, nu cum e România, că în România nu sunt manifestații violente sau până acum n-au fost, din fericire, se încearcă a se evita contactul direct între jandarmi și protestatari. Părea să indice că Jandarmeria nu a reușit să țină jandarmii la distanță, dar tot el sublinia că nicăieri, nicio țară din Europa, nu se admit manifestații în preajma clădirilor statului, cum a fost cazul la noi, aviz amatorilor pe mai departe, și Primăriei, care nu trebuie să permită organizarea în aceste zone a manifestațiilor, care pot să degenereze cu forme violente”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, într-o conferință de presă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, după audierea în Comisia de apărare din Senat, că va iniţia un proiect pentru actualizarea legii adunărilor publice, care „este foarte veche şi nu mai corespunde nevoilor şi realităţii”. Subiectul a fost abordat în timpul audierilor din comisie şi de prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri