Tensiuni în Parlament. Pancarte afișate de senatorii PSD: „Mai bine PSD-ist decât securist!”

Data publicării:
protest psd senat

În Senat au continuat, miercuri, dezbaterile pe ultima dintre legile justiţiei, dar atmosfera nu a fost lipsită de tensiune. De data aceasta, senatorii social-democraţi au venit cu pancarte în plen, după ce parlamentarii USR au făcut acelaşi lucru.

Dezbaterile au fost, totuși, ceva mai calme decât la precedentele două legi, când USR a recurs la orice formă de protest avută la îndemână pentru a amâna adoptarea acestor legi. De această dată, în Senat a avut loc un contraprotest, al celor de la PSD. Câțiva senatori ai partidului de guvernământ au primit de la vicepreședintele Nicolae Bădălău foi cu care au venit în fața prezidiului atunci când la microfon se afla senatorul USR Vlad Alexandrescu. Pe foi scria „Mai bine PSD-ist decât SECURIST”.

Este o formă de protest având în vedere că cei de la USR, până acum, la discursurile parlamentarilor puterii legate de legile justiției, au venit cu pancarte sau au folosit un proiector pentru a arăta imagini de la protestele de stradă față de modificarea legislației anticorupție. Au folosit, de asemenea, și o portavoce pentru a se face auzit glasul opoziției atunci când parlamentarilor nu li s-a permis să vorbească la microfon.

Citiți și: 

Ușile Senatului, blocate. Deputații USR nu au fost lăsați să participe la dezbateri: „Ne luați la bătaie?”

VIDEO. Protest muzical la Comisia care modifică legile justiţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri