Teodorovici: Se va depune un singur formular pentru declararea veniturilor

Data publicării:
teodorovici

Ministerul Finanţelor lucrează la un act normativ care să simplifice modul prin care românii îşi declară veniturile. Anunţul a fost făcut de ministrul Eugen Teodorovici la Antena 3.

Oficialul spune că, din cele cinci formulare existente în prezent, inclusiv controversatul formular 600, va rămâne o singură declaraţie, pe baza veniturilor estimate. Dacă totul merge conform planului în prima parte a lunii martie, noul act normativ ar trebui să fie adoptat de Guvern.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice: „Noul formular va fi unul unic. Din cele cinci câte au astăzi persoanele fizice, va fi un singur formular de depus. Vom vedea exact care este cel mai apropiat, cel mai corect termen de depunere ca oamenii să aibă timp să facă acest lucru, în special din punct de vedere online. Va fi pe estimare, nu pe realizat. Cei care au depus aceste formulare nu trebuie să o mai facă încă o dată decât dacă sunt în situaţia în care sumele declarate până în prezent, foste 600, sunt mai mari decât estimăruile pe acest an. Dacă sunt în acestă situaţie vin şi depun acest formular şi estimează suma declarată iniţial. În prima parte a lunii martie va fi actul normativ adoptat de Guvern.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri