Tomac cere demisia ministrului de Interne: E depășită de situație

Data actualizării: Data publicării:
eugen tomac

PMP a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan motivând că este „depășită de situație”. De asemenea, președintele partidului, Eugen Tomac, a declarat că faptul că ministrul a prezentat „o listă neagră” a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă „un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei”.

„În această perioadă extrem de tensionată, când instituţiile au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos: am văzut un ministru de Interne depăşit de situaţie, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care aveau informaţii că pot degenera a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică”, a precizat Eugen Tomac.

De asemenea, Eugen Tomac a criticat decizia ministrului de Interne de a prezenta o listă neagră cu persoanele care au „instigat” populația la proteste, spunând că este o practică „comunistă”. 

„Faptul că ministrul de Interne în urmă cu puţin timp a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare şi a democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu îşi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne. Este inacceptabil un asemenea comportament, îi recomandăm să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamă suferinţă din partea celor incluşi cândva pe asemenea liste de ameninţare”, a completat preşedintele executiv al PMP. 

Ministrul de Interne a citit, joi, o listă cu persoanele publice care ar fi instigat populația la protest. Pe listă se află mai mulți jurnaliști, printre care Lucian Mîndruță, Emilia Șercan, Cătălin Tolontan și Ovidiu Vanghele. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri