Ce ai vrea să se schimbe în România | Internetul poate reduce birocraţia

Data actualizării: Data publicării:
mariana si al ei 0311

Birocraţia. Am auzit de atâtea ori acest cuvânt încât, uneori, parcă nici nu îl mai auzim. Parcă îşi pierde şi sensul. Dar înseamnă enorm şi este unul dintre motivele care îi fac pe mulţi să vrea să plece din ţară.

Vlad Niculescu, student la Universitatea Politehnică din Bucureşti: „În urmă cu o lună am participat la un concurs de electronică organizat de Universitatea MIT, în Boston. Pentru că am reuşit să trec de toate probele de admitere, universitatea s-a oferit să îmi asigure transportul iar procedura a implicat ca eu să cumpăr mai întâi biletul de avion, urmând ca mai apoi să îmi deconteze banii. Întreaga procedură pentru decont a implicat să completez un formular de cinci câmpuri online unde am ataşat şi o copie a facturii şi biletului de avion. Pe de altă parte, în luna februarie am participat la un alt concurs de asemenea în Statele Unite, unde nu am mai beneficiat de transport asigurat şi a trebuit ca eu să mă descurc să îmi obţin decontarea biletului. Pentru a realiza acest lucru am apelat la facultatea mea unde am depus depus o cerere pentru decont, iar întreaga procedură pentru recuperarea banilor a durat trei zile în care a trebuit să umblu, în fiecare zi, pe la câte trei birouri diferite ale facultăţii, ceea ce evident a fost un proces mult mai complicat. Eu propun ca acest tip de decont online să fie implementat şi în ţara noastră, pentru că lucrurile s-ar simplifica mult mai mult, studenţii nu ar mai fi nevoiţi să stea la cozi, nu ar mai fi constrânşi de un interval orar, iar bineînţeles totul ar fi mult mai uşor şi pentru personalul facultăţii. Noi trebuie să folosim internetul cât mai mult pentru a ne uşura viaţa.”

Lasă un comentariu pe pagina de Facebook a Jurnalului de seară sau trimite-l pe adresa de mail redacţie@digi24.ro. Sau înregistrează-ţi părerea, cel mult un minut, şi trimite-o pe WhatsApp la numărul 0771 100 304, cu menţiunea „Pentru Jurnalul de Seară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri