Tu ce vrei pentru România? Alex Mitroi: Tinerii care au plecat să se întoarcă

Data publicării:
alex mitroi

Pe 11 decembrie vor vota români din ţară, dar şi din străinătate. Iar până la ziua votului vrem să ştim ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Aceasta este întrebarea la care căutăm răspunsuri.

Cum ai vrea să se se dezvolte, cum ai vrea să se modernizeze? Aşteptăm părerea dumneavoastră, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Alex Mitroi, director firmă de recrutare, îi îndeamnă pe tinerii care au plecat din România să se întoarcă și să aplice în comunitatea românească ce au învățat în străinătate:

„Tinerii în general pleacă pentru că vor să vadă şi altceva. Eu îi încurajez să călătorească şi să descopere noi lucruri în locurile în care merg însă întotdeauna am insistat pe faptul că ei trebuie să se întoarcă şi să aplice lucrurile pe care le văd în locurile în care ajung. Fie că lucrează, fie că studiază, fie că pur şi simplu călătoresc şi întâlnesc alţi oameni, alte culturi, alte civilizaţii văd lucrurile cum merg în alte părţi.

Şi cred că asta este ceea ce ne trebuie: diversitate şi să aplicăm lucrurile bune pe care le găsim în altă parte. Tocmai din cauza asta insist foarte mult, nu numai tinerii, dar aceştia sunt cei cu care interacţionez eu direct, să ajungă în alte locuri şi să culeagă cât mai multe informaţii şi să aibă mai multă experienţă şi să o aplice după aceea în România.

Lucrurile dacă le vedem doar pe termen scurt, ce se întâmplă peste un an, doi, trei, este într-un fel bine, însă nu neapărat. Cred că trebuie să avem o strategie pe un termen ceva mai lung, poate 10 ani, poate 15 ani, 20 de ani şi în felul acesta cumva cred că oamenii politici nu ar trebui să se rezume şi ar ajuta destul de mult în aşa fel încât schimbarea de guvern sau de politiceni o dată la 4 ani sau să zicem de preşedinţie la 5 ani, să nu fie neapărat afectată şi fiecare să vină cu o nouă strategie, o nouă politică, o nouă direcţie pe care să o dea. Dacă e o strategie pe care ne-o asumăm pe termen mai lung automat cred că beneficiile vor fi mai multe chiar dacă la prima vedere sau în viitorul imediat apropiat lucrurile nu se vor mişca cu aceeaşi repeziciune”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri