Tu ce vrei pentru România? Victor Maxim: Inovaţia, inventica şi tehnologia ar duce la creşterea PIB-ului

Data publicării:
maxim

Pe 11 decembrie vor vota români din ţară, dar şi din străinătate. Iar până la ziua votului vrem să ştim ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Aceasta este întrebarea la care căutăm răspunsuri.

Cum ai vrea să se se dezvolte, cum ai vrea să se modernizeze? Aşteptăm părerea dumneavoastră, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Victor Maxim, coordonator ONG în Constanţa, crede că în România e nevoie de recalificarea angajaţilor în utilizarea tehnologiilor:

Un subiect sensibil, modernizarea României pentru că cea mai mare problemă pe care o are acum clasa muncitoare este accesul la retehnologizarea echipamentelor tehnologice din industrie la nivel macro şi recalificarea angajaţilor în ceea ce înseamnă utilizarea noilor tehnologii în industrie sau în celelalte domenii conexe care ar putea face ca România de exemplu să aibă o creştere a PIB-ului anuală de peste 1% doar din partea de inovaţie, inventică şi folosirea tehnologiilor într-un mod mai eficient decât cel actual.

România nu duce o lipsă de forţă de muncă, nu duce o lipsă de capacităţi active de muncă, în ceea ce înseamnă grupele de vârstă între bărbaţi şi femei care au posibilitatea să muncească în diferite sectoare ale economiei din ţară, ci eficienţa cu care se lucrează acum în România şi lipsa tehnologizării înalte în procesul de muncă reprezintă cu adevărat o problemă şi un handicap al României în comparaţie cu ţările vestice care au acces la tehnologie.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri