Tu ce vrei să schimbi în România? George Tecuşan: În educaţie este prea multă birocraţie

Data actualizării: Data publicării:
andrei tecusan diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

În România, dosarul pentru înscrierea la facultate sau pentru un program de master înseamnă timp, cozi şi bani. Care ar fi alternativa ne-a spus George Tecuşan, masterand al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială.

George Tecuşan: „În această vară am absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. După absolvirea facultăţii am fost implicat în procesul de aplicare la două programe de master: unul în România, celălalt în Franţa. Deşi documentele necesare pentru aceste programe de master au fost aproximativ aceleaşi, procesul a fost diferit. În Franţa, el a durat numai câteva minute pentru că a fost nevoie să încarc documentele în forma lor electronică pe platforma de admitere a facultăţii. În România, el a durat mai mult pentru că a fost nevoie de prezenţa mea fizică la secretariatul facultăţii pentru a depune documentele în forma lor originală sau în copie legalizată. Consider că şi în România s-ar putea îmbunătăţi acest proces de înscriere la facultate prin crearea de către universităţi a unor platforme unde studenţii se pot înscrie pentru programele de licenţă, master sau doctorat.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri