Tu ce vrei să schimbi în România? Daniela Mitrofan: Vreau instituţii în slujba cetăţeanului

Data publicării:
daniela mitrofan diasporeza

Alegerile au trecut şi în câteva zile vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern. Iată un prilej pentru ca românii să le spună celor care-i vor guverna în viitorii 4 ani ce îşi doresc pentru ţara lor şi ce cred că nu merge bine, ce ar trebui schimbat.

Instituţiile statului sunt în slujba cetăţeanului. În teorie. În practica românească, sunt deseori coşmarul cetăţeanului. Şi putem deschide o listă: cozi la ghişee, tone de hârtii de plimbat, baze de date necorelate şi convingerea că, dacă vrei ca lucrurile să se petreacă normal, e nevoie la un moment dat cel puţin de o mică atenţie.

Daniela Mitrofan, psihoterapeut: „Ce mă nemulţumeşte acum este birocraţia foarte mare, faptul că instituţiile statului nu comunică eficient sau chiar deloc între ele şi astfel cetăţenii sunt purtaţi de la un ghişeu la altul, capacitatea instituţiilor şi insuficienţa resurselor alocate pentru educaţie, sănătate şi protecţie socială, care adânceşe foarte mult vulnerabilitatea copiilor din zonele defavorizate. Vreau instituţii ale statului care să fie în slujba cetăţeanului, o simplificare şi o decongestionare a legislaţiei, predictibilitate, lipsa corupţiei şi investiţii masive în învăţământ şi sănătate şi dezvoltarea de programe viabile, inspirate din realitate.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri