Tu ce vrei să schimbi în România? Emilian Bouroş: Instituţiile statului trebuie conduse de oameni competenţi

Data actualizării: Data publicării:
emilian bouros diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Birocraţia încetineşte economia. Cei care au afaceri se plâng că pierd zeci de ore la ghişee - ore pe care ar trebui să le dedice consolidării muncii lor.

Emilian Bouroş, antreprenor IT: „Aş vrea să încep cu ceea ce mă lovesc eu şi anume birocraţia. Este o problemă de care ne lovim noi antreprenorii şi nu numai. O problemă de care se loveşte orice contribuabil în majoritatea cazurilor, în care are contact cu statul. De asemenea, cred că ar trebui luată în considerare din ce în ce mai tare şi implementată descentralizarea pentru că din punctul meu de vedere e o pierdere de timp. Adică nişte decizii care se pot lua local, nişte răspunsuri care se pot da local ar trebui să funcţioneze fix în acest mod. Un alt subiect important de care m-am lovit de câteva ori, şi nu au fost nişte experienţe prea fericite, este faptul că în fruntea anumitor aparate administrative, instituţii ale statului, sunt numiţi anumiţi indivizi fără să aibă competenţe profesionale în domeniul în care activează. Totul se bazează pe nepotism. Omul care e pus să conducă o anumită instituţie trebuie să fie specializat, trebuie să fie ales în urma unui concurs.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri