Tu ce vrei să schimbi în România? Gabriel Păun: Tinerii care au o viziune să fie susţinuţi

Data publicării:
gabriel paun diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Gabriel Păun a câştigat în acest an Premiul EuroNatur, o distincţie ce le-a fost acordată, de-a lungul timpului, şi Prinţului Charles, lui Nelson Mandela ori lui Mihail Gorbaciov.

Gabriel Păun, activist de mediu: „Eu vreau ca aleşii noştri să înceteze să mimeze că rezolvă problema tăierilor ilegale de păduri şi protejarea pădurilor intacte. Soluţia noastră este din punctul nostru de vedere să se implementeze un sistem robust de trasabilitate pentru fiecare arbore exploatat până la produsul finit. Exportul de buşteni este o aberaţie şi trebuie interzis. Volumul exploatărilor forestiere la nivelul posibilităţii accesibile să fie de cel mult 15 milioane de metri cubi pe an, iar suprafaţa împădurită a României să nu mai scadă sub procentul actual de 27% şi să crească progresiv până la 40%, la nivelul anului 2030. Pădurile din parcurile naţionale înseamnă doar 1% din suprafaţa ţării şi măcar acolo trebuie să fie linişte, adică să se interzică complet exploatările forestiere. Ultimele păduri virgine trebuie şi ele strict protejate şi peste tot unde există astfel de restricţii de exploatare proprietarii privaţi trebuie să primească şi ei o compensaţie financiară sau statul să le facă o ofertă şi să cumpere aceste păduri.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri