Mihai Tudose: Nu merg la Alba Iulia; nu m-a invitat nimeni

Data actualizării: Data publicării:
Repetitii parada militara 1 decembrie. Foto - MApN 28

Premierul Mihai Tudose a declarat joi că nu va merge la Alba Iulia pentru festivitățile de Ziua Națională, acolo unde ar fi urmat să se ducă, în schimb, liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Aceștia din urmă au refuzat să dea curs invitației președintelui Klaus Iohannis de a asista din tribuna oficială la parada militară de la București.

Întrebat de ziariști dacă urma să meargă împreună cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la Alba Iulia, dar și-a schimbat planurile, premierul a declarat ironic că a citit din ziare că „trebuia” să meargă la Alba Iulia. „Eu nu mi--am exprimat niciodată intenția să merg la Alba Iulia. Nu m-a invitat nimeni la Alba Iulia, nici Liviu Dragnea, nici Călin Popescu-Tăriceanu, nici primarul din Alba, nici președintele din Alba, care spuneau că scot nu știu ce utilaj pe șenile, că vin eu acolo. Să și-l plimbe prin curte, că nu venim acolo, nu ne-a invitat nimeni”, a declarat șeful executivului.

„Eu cred că mâine (vineri - n.r.), fiind Ziua Națională a României, ziua națională care este bazată ca simbol al unirii, nu cred că mâine este un moment de dezbinare, indiferent de ce ne mână în luptă pe fiecare”, a spus premierul Tudose, comentând anunțul că vor fi proteste #Rezist cu prilejul paradei și întrebat fiind dacă se teme de incidente.

Jurnaliștii au vrut să știe dacă se simte „dezbinat” cu Liviu Dragnea, iar premierul a râs și a răspuns că vor face împreună „târgul de Crăciun”.  „Am vorbit și ieri, și alaltăieri, în fiecare zi vorbim, dar pe teme de buget, pe teme de prioritate legislativă”, a precizat Mihai Tudose. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat săptămâna trecută că nu acceptă invitaţia Administraţiei Prezidenţiale de a participa la parada de 1 Decembrie, pentru că nu crede în preşedintele Iohannis. Dragnea a spus că se va decide la partid unde în ţară va merge pentru a asista la ceremonii.

Ulterior au apărut informații pe surse că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor asista, totuși, la parada de la București, dar nu vor sta în tribuna oficială, alături de Klaus Iohannis.

„La ora 11,00 mă duc la paradă. (...) Da, voi sta în tribună, alături de toți invitații de acolo, toate oficialitățile de acolo", a declarat Mihai Tudose, joi, la Palatul Victoria. Întrebat dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, va sta la rândul său în tribuna oficială, șeful Executivului a răspuns: „Eu cred că este în tribună, că așa știu, a fost invitat”.

Totodată, prim-ministrul Tudose a transmis un mesaj pentru români de 1 Decembrie. „La mulți ani sănătoși și fericiți!”, a spus șeful Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri