UDMR și-a anunțat poziția în privința moțiunii de cenzură care se votează joi

Data publicării:
kelemen hunor 2

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, miercuri, că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii maghiari vor participa la şedinţă, dar nu vor vota, întrucât nu cred în „şansele matematice” de reușită a moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu consideră că moţiunea de cenzură are şanse reale, iar parlamentarii UDMR, deşi vor fi în sală, vor asigura cvorumul, dar nu vor vota moţiunea.

„Şansele matematice nu sunt reale. Avem şi noi criticile noastre destul de pertinente la adresa Guvernului. Decizia este să fim prezenţi şi să nu votăm. Să spunem «prezent», dar «nu votez». Nici măcar abţinerea prin introducerea ambelor bile în aceeaşi urnă cu este o soluţie în acest moment. Asta a fost decizia grupului luată cu largă majoritate pentru ziua de mâine (joi - n.r.)”, a declarat  Kelemen Hunor.

El a precizat că UDMR va participa la dezbateri, îşi va prezenta punctul de vedere despre Guvern, despre moţiunea de cenzură şi despre situaţia politică actuală, dar nu va vota.

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!”. Semnatarii documentului consideră că „sunt oameni mult mai buni în absolut toate partidele care pot conduce ţara”.

Moţiunea a fost citită luni şi va fi votată în cursul zilei de joi. (text: News.ro)

Citiți și: 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri