UDMR vrea autonomie regională, steag secuiesc și drepturi sporite pentru minorități

Data publicării:
congres udmr

Autonomie regională, Constituție nouă a României, folosirea oficială a limbii maghiare în comunități care au cel puțin 10 la sută din populație constituită din etnici maghiari și permisiunea de folosire a simbolurilor secuiești pe teritoriul României sunt câteva dintre punctele prevăzute în strategia UDMR, un document care urmează să fie adoptat la cel de-al 13-lea congres al formațiunii, care se desfășoară sâmbătă la Zalău.

Consultați aici ce prevede strategia UDMR.

UDMR nu renunţă la descentralizare şi vrea drepturi sporite pentru minorităţi. Formaţiunea doreşte inclusiv modificarea Constituţiei astfel încât comunitatea maghiară să fie recunoscută drept element constitutiv al statului.

Peste 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi participă la Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care are loc sâmbătă la Zalău. Congresul UDMR a fost convocat pentru a modifica statutul Uniunii şi pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formaţiunea în următorii doi ani.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a prezentat delegaţilor mesajul de deschidere a lucrărilor, raportul politic de activitate şi documentul strategic care va fi supus aprobării Congresului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri