Un nou partid pe scena politică

Data publicării:
partid demos

Este vorba despre un partid cu oameni noi în politică, dar care sunt implicaţi deja puternic în activităţi din societatea civilă, mediul cultural şi cel academic.

Partidul Demos este braţul politic al platformei civice lansate în urmă cu doi ani, un grup cetăţenesc care numără aproximativ 800 de membri şi care este prezent în peste 10 oraşe din ţară şi din diaspora. Demos îşi propune să ofere cetăţenilor o soluţie viabilă şi coerentă la actualele dezechilibre sociale.

Oana Băluţă, membru în consiliul executiv Demos: "Un proiect curat, un proiect care creşte organic, un proiect care îşi doreşte să facă un altfel de politică orientată înspre cetăţeni şi nu înspre interese de grup. Energia noastră în perioada următoare se îndreaptă înspre referendumul care va avea loc, am aflat ieri, pe parcursul a două zile, 6-7 octombrie. Ne-am propus să participăm în calitate de observatori ca să ne asigurăm că nu vor exista fraude la acest referendum anti-democratic şi inutil, aşa cum am comunicat deja în spaţiul public."

Claudiu Crăciun, secretar general Demos: "Nu ţinem de niciun grup de putere, economică, financiară sau politică şi credem că după aproape 30 de ani de tranziţie foarte dificilă, care pentru unii a însemnat distrugerea comunităţilor, a familiilor, vedem că au plecat aproape patru milioane de concetăţeni în străinătate. Ceea ce s-a întâmplat până acum nu mai este acceptabil şi trebuie să începem să reconstruim această societate care cumva este dezbinată de forţe, economice, politice, care vor să câştige puterea sau parte a puterii."

Reprezentanţii partidului au anunţat că se pregătesc să candideze la toate alegerile care urmează: europarlamentare, prezidenţiale, locale, dar şi parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri