USR pregătește un guvern din umbră

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb

Uniunea Salvați România (USR) vrea să formeze un guvern din umbră care să preia puterea în 2020. Acest guvern ar putea fi condus chiar de fostul premier Dacian Cioloș, a declarat liderul USR, Nicușor Dan. USR îşi doreşte ca la viitoarele alegeri parlamentare să obţină un scor care să îi permită să nominalizeze viitorul şef al Guvernului.

Am vorbit de un Guvern din umbră pentru sfârşitul anului 2018. În momentul în care USR va lua această decizie se va uita și în interior și în exterior, pentru a găsi persoanele competente și potrivite. Nu exclud”, a spus Nicușor Dan, liderul USR, când a fost întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea conduce acest Executiv. 

Preşedintele Nicuşor Dan a adăugat că USR va colabora cu Platforma România 100 a fostului premier în chestiuni ce ţin de politici publice. 

Nicușor Dan a fost reales în cadrul congresului de la Clujă în funcția de președinte al partidului USR. 

„Obiectivele noastre pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permită sa numească prim ministrul în 2020.
Pentru asta urmează o cale lungă și intensă, la care trebuie să participăm cu toții. USR-ul are un istoric de muncă asiduă, care i-a permis într-un timp scurt să intre în Parlament, trebuie să continuăm în același fel, trebuie să lucrăm împreună pe un program național complet pentru USR, trebuie să lucrăm la nivel local pentru un program local, trebuie la sfârșitul anului viitor să venim cu un program de umbră și cu candidații la primăriilor marilor orașe și la primăriile orașelor în care avem azi filiale, trebuie să continuăm procesul de extindere astfel încât USR-ul să fie bine reprezentat în marea majoritate a orașelor și a comunelor din România”, a precizat liderul USR într-un comunicat. 

Iată cum arată noua conducere a USR: 

Elek Levente (președinte USR Cluj)

Vlad Alexandrescu (senator USR București)

Stelian Ion (deputatul USR Constanța)

Dan Barna (deputat USR Sibiu)

Ionuț Moșteanu (deputat USR Argeș)

Cristian Seidler (deputat USR București)

Raluca Amariei (președinte USR Sibiu)

Cristian Ghinea (deputat USR)

Clotilde Armand (consilier sector 1)

Cătălin Drulă (deputat USR Timiș)

Cristian Ghica (senator USR București),

Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj)

Cornel Zainea (deputat USR Ilfov)

Claudiu Năsui (deputat USR București)

Radu Mihail (senator USR Diaspora)

Florina Presadă (senator USR București)

George Țăranu (membru USR Iași)

Ion Voinea (membru USR București)

Arsu Alin Ionuț (consilier local USR București) 

Dan Ivan (președinte USR Maramureș)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri