V. Ponta dezvăluie cum ar fi putut fi convinşi parlamentarii PSD şi ALDE să voteze moţiunea. "Aşa am procedat în 2012"

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta digi24

Victor Ponta a declarat la Digi24 că parlamentarii Pro România vor vota la vedere moţiunea de cenzură.

El a subliniat însă că dă şanse foarte mici acestei moţiuni.

„De când sunt parlamentar am văzut zeci de moţiuni respinse, singura care a trecut şi a dus la schimbarea Guvernului a fost în 2012, 27 aprilie, atunci am vorbit, între patru ochi, cred că cu toţi parlamentarii.

Fiecăruia i-am zis că voi fi premier şi ce se va întâmpla de a doua zi după ce trece moţiunea. Altfel, nu trece o moţiune. Şi atunci am trecut-o la trei voturi.

Cei de la Pro România vom vota la vedere pentru moţiunea de cenzură.

Lipsesc 25 – 30 voturi. Puteau fi luate doar de la PSD şi ALDE doar dacă cineva vorbea cu ei şi le răspunea la această întrebare: marţi votez moţiunea, ce se întâmplă miercuri ?”, a spus Victor Ponta.

„Lipsa de construcţie pentru a doua zi este principalul handicap al moţiunii”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că e greu să convingi nişte parlamentari PSD şi ALDE să voteze moţiunea. „Trebuie să vorbeşti cu ei, să le explici”.

„Colegii din opoziţie asteaptă cu mare plăcere vacanţa. La un moment dat, cei la PSD vor pleca, cine vine după, în fiecare zi practic îşi creează o problemă mai mare, va fi mult mai rău, după care, frustarea oamenilor va fi mult mai mare.

I-am întrebat de ce nu trag de timp, să mai ia voturi, au spus că nu, că vine vancaţa, că vor să plece oamenii, oamenii au bilete”, a precizat Victor Ponta.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în care au enumerat mai multe motive pentru care cabinetul PSD-ALDE trebuie demis, a fost depusă miercuri la Parlament. Moțiunea a fost semnată de 173 de aleși și, potrivit declarațiilor, va fi votată de PNL, USR, PMP și UDMR, marți, pe 18 iunie.

Citiți și:  Replica lui Rareș Bogdan pentru Victor Ponta: „Ar fi fost mai ușor pentru noi să-și pună semnăturile pe moțiune”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri