Vicepremierul Vasile Dîncu: Structura funcționarilor publici este aberantă

Data publicării:
vasile dincu

Vasile Dîncu a mai spus că pentru modernizarea administraţiei se va înfiinţa un Institut Naţional de Administraţie, unde se vor putea pregăti inclusiv primarii, şi va fi organizat un concurs naţional pentru intrarea în administraţia publică, după model european.

În acest moment, funcționarii publici au o structură aberantă. Avem funcționari pe 3 grade. 5% din funcționarii publici sunt debutanti și 62% sunt funcționari superiori. Arată un dezechilibru major. Vom schimba și modul de intrare în administrația publică. Va fi un concurs național, de genul concursurilor pentru funcționarii europeni, în care oamenii se înscriu și intră pe o listă lungă pentru evaluarea abilităților specifice, dau după aceea un concurs, după ce s-au calificat de exemplu pe o listă”, a spus vicepremierul.

Vom înființa un Institut Național de Administrație care va avea câteva caracteristici. Va pregăti inclusiv primarii, pentru că nu poți să-l obligi ca atunci când candidează să aibă studii, dar poți să-l obligi ca după ce a intrat în sistem să facă niște stagii de formare”, a adăugat Vasile Dîncu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri