Victor Ponta, bănuit că vrea să revină la șefia PSD

Data publicării:
ponta psd fb

Victor Ponta îşi joacă ultima carte în PSD prin atacurile la adresa lui Liviu Dragnea, spun mai mulți lideri de organizaţii, contactaţi de Digi24. Social-democraţii susţin că fostul premier fie încearcă să revină în fruntea partidului, fie îşi forţează excluderea. Şi premierul Sorin Grindeanu sancţionează atitudinea lui Victor Ponta.

Criticile fostului premier nu sunt văzute cu ochi buni în partid. Un scenariu lansat de social-democraţi este că Victor Ponta are în plan să ocupe din nou fotoliul de preşedinte al PSD.

Eu cred că domnul Victor Ponta are o permanentă nevoie de a fi în zona asta publică, de spectacol, crezând că prin această prezenţă permanentă şi prin afirmaţii şocante va reuşi în cazul în care, la un moment dat va fi o schimbare, să reocupe locul de preşedinte”, spune Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui.

Premierul Sorin Grindeanu se declară şi el dezamăgit de atitudinea lui Victor Ponta.

„Nu îmi place această atitudine şi v-o spun cât se poate de direct. Sunt membru de peste 20 de ani, anul acesta fac 21 de ani de când sunt membru PSD, şi eu consider că toate lucrurile trebuie discutate în interior”, a spus premierul.

Lui Victor Ponta i se aduce aminte că a plecat din funcţia de preşedinte PSD printr-o demisie pe Facebook, iar de la Guvern a demisionat fără se consulte cu partidul.

Mi se pare că este un pic răsfăţat şi mi se pare că se cere afară. Mi se par un pic deplasate toate poziţionările domnului Ponta. Dacă îl critici pe Liviu Dragnea nu cred că înseamnă că vei câştiga simpatia nucleului dur al PSD, al militanţilor sau al oamenilor PSD”, spune Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

Pentru liderul senatorilor PSD, subiectul Victor Ponta este aproape închis.

Pot să fiu sigur că nu ajută în niciun fel PSD, asta e în mod cert şi mai degrabă par aşa nişte teribilisme. Părerile lui Ponta despre Dragnea sau amintirile despre evenimente care au avut sau n-au avut loc sunt foarte puţin importante pentru ce avem noi acum de făcut”, spune Şerban Nicolae,

lider grup PSD Senat.

Mihai Chirica, recent sancţionat de conducerea PSD, are însă o altă versiune.

„Dumnealui, dacă se pune la muncă în interiorul PSD, domnul Dragnea chiar are o problemă, o problemă de conducere de partid”, a spus recent Mihai Chirica.

Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că nu doreşte să revină într-o funcţie importantă până nu îşi rezolvă problemele în justiţie. El este trimis în judecată fiind acuzat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri