Victor Ponta: Între Dragnea și Iohannis e un blat

Data publicării:
victor ponta

Adversar declarat al lui Liviu Dragnea, Victor Ponta susţine că discursul anti-sistem al liderului PSD e unul de faţadă. Mai mult, fostul premier crede că există o înţelegere între Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis să nu se atace niciodată.

„Ştiţi care e problema? Eu cred că e un blat. E evident că PSD cu Liviu Dragnea nu va face niciun fel de competiţie împotriva domnului Iohannis în 2019. Dacă e un blat, măcar să îl știm. (...) Vi s-a părut că îl deranjează cu ceva domnul Dragnea pe domnul Iohannis sau domnul Iohannis pe domnul Dragnea?!”, a declarat pentru Digi24 fostul premier Victor Ponta.

El a explicat și de ce spune că discursul antisistem al lui Liviu Dragnea nu e credibil. „A fost aşa un fel de păcăleală pentru oameni din presă care chiar vor să lupte cu sistemul. Dar eu ştiu foarte bine că Liviu Dragnea a vrut întotdeauna să negocieze şi cu DNA şi cu...(Repoter: Ce interes are, ca să negocieze?) Propriile lui dosare, întotdeauna propriile lui interese”, spune Victor Ponta.

La o zi după ce a devenit, oficial, membru în partidul lui Daniel Constantin, Pro România, Victor Ponta critică dur Guvernul. Fostul premier acuză o creştere alarmantă a cheltuielilor, lucru deloc încurajator în perspectiva unei crize economice, care ar putea veni în anul 2019.

Reporter: Este justificată temerea liberalilor că nu sunt bani la buget pentru pensii, din luna noiembrie, şi că nu sunt bani pentru implementarea tuturor promisiunilor?

„Când văd că încasezi cu un miliard de lei mai puţin şi cheltui cu 16 miliarde mai mult, ca să înţeleagă aşa şi omul care nu se pricepe la bugete, gândiţi-vă că, după 6 luni, salariul dumneavoastră scade cu 1000 de lei, dar aveţi cheltuieli cu 16 000 de lei mai mult, cu chiria, cu întreţinerea, cu şcoala...Unde duce acest lucru? Te duce să te împrumuţi mai mult, când te împrumuţi mai mult te împrumuţi mai scump şi la un moment dat nu o să mai ai de unde să te împrumuţi. Or, eu nu vreau, şi am văzut deja destule lucruri în politică, eu nu vreau să mai retrăim anul 2009. Când toată lumea ne spunea că e bine şi de fapt era plin de nori”, a declarat Victor Ponta.

Reporter: Există riscul să ajungem acolo?

Victor Ponta: Da, din păcate da, şi există riscul să ajungem acolo exact în 2019 când iarăşi vom avea campanie electorală, când nimeni nu va recunoaşte că avem probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri