Victor Ponta: „Sper ca Tudose să câștige bătălia cu Dragnea”

Data actualizării: Data publicării:
ponta digi24

Fostul premier Victor Ponta spune că Liviu Dragnea a folosit PSD pentru a-și rezolva propriile probleme și speră ca actualul prim-ministru, Mihai Tudose, să „câștige bătălia” cu șeful social-democraților în ceea ce privește modificarea Codului fiscal.

E important ca lucrurile foarte bune făcute pentru zona economică - și după aceea, când merge economic, ai și bani de salarii, de pensii, invers nu. Asiguri stabilitate fiscala, ai bani al buget, după care poți să te ții de cuvânt, să mărești salarii și pensii. Dacă în fiecare luna schimbi ceva care merge bine cu ceva ce merge prost, ne ducem cu capul în zid”, a spus Victor Ponta.

Sper ca Tudose să câștige bătălia cu Dragnea și să nu mai adopte prostiile alea cu trecerea contribuțiilor. Să facă cum a făcut cu TVA split - a zis Dragnea că e foarte bun, Tudose l-a îngropat și bine a făcut. A zis Dragnea că e bun impozitul pe gospodărie, Tudose l-a îngropat. Dacă o îngroapă și pe asta cu contribuțiile, care este o megaprostie, și dacă anunță că nu ne mai atingem de Codul fiscal din 2015, aprobat tot de PSD, că nu e de la Ponta de acasă, măcar din punct de vedere economic putem sa respirăm”, a adăugat el.

Revoluția fiscală” pe care vrea să o facă Guvernul a fost amânată luni, pentru a doua oară. Premierul a anunțat că nu va exista astăzi o ședință de guvern și că în cea de miercuri s-ar putea să nu fie introdusă ordonanța de urgență privind trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Legea salarizării „a fost făcută prost şi mincinos”, mai spune Victor Ponta.

Nu aveau acoperire. Şi mie îmi plăcea să măresc salarii. Credeţi că e cineva care nu vrea să mărească salariile? Dar întâi strângeam banii şi după aia îi împărţeam, cum am făcut cu profesorii, cu medicii. Dragnea a făcut o şmecherie de Teleorman, adică n-avea niciun ban, dar a zis că împarte şi acum nu are de unde să împartă”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri