VIDEO. Majorarea alocaţiilor. L. Dragnea, replici vehemente după ce a fost admonestat de R. Sighiartău (PNL)

Data actualizării: Data publicării:
dragnea nervos
Liviu Dragnea, nervos în Parlament

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat pentru aplicarea amendamentului care prevede că alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie, deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB.

"Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistenţă socială, pentru a-l face aplicabil - acest amendament demagogic, care nu poate fi pus în practică, pentru simplul motiv că sursa de finanţare indicată este excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat - oricine are minime cunoştinţe ştie că sumele din bugetele asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or, alocaţiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat - în consecinţă, amendamentul rămâne acelaşi (...), sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat de la 36.156,8 milioane lei la 38.287,33 milioane lei, astfel deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB, urmând a se face corelările necesare în textul legii bugetului de stat.

După ce legea bugetului de sat va intra în vigoare, va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită OUG pentru a modifica legea alocaţiilor de stat, pentru a se putea într-adevăr mări alocaţiile de stat şi să le primească copii", a spus Dragnea, la tribuna Parlamentului.

Liderul PSD a fost admonestat de Robert Sighiartău, deputat PNL: „Pentru pensii speciale aveţi bani, pentru clientela politică aveţi bani. Pentru cele 27 ministere şi peste 150 secretari de stat aveţi bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeţi ţara. Daţi-vă demisia!”.

Liviu Dragnea: „Dau drept la replică. Dau foarte rar drept la replică, ar însemna să stau numai la microfon având în vedere câţi oameni obsedaţi sunt în această sală.

Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară, fără să se gândească că va fi adoptat, urmând ca ulterior banii să nu ajungă la copii că nu exista sursă de finanţare.”

Majorarea alocaţiilor copiilor rămâne valabilă. Decizia a fost luată după întâlnire de urgenţă a liderilor PSD. Social - democraţii s-au întâlnit după ce aleşii au adoptat un amendament propus de PNL care dubla alocaţiile pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri