VIDEO. Noi greșeli ale premierului Viorica Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dancila3

Emotivitate, grabă, neatenție sau lipsa exercițiului oratoric? Fiecare apariție a premierului Viorica Dăncilă este prilej de a consemna noi gafe sau exprimări deficitare. A fost cazul și luni, la conferinţa de presă comună susţinută la Bacău alături de comisiarul european Corina Creţu.

Premierul a răspuns la mai multe întrebări legate de Pilonul 2 de pensii, de plângerea penală formulată de liberalul Ludovic Orban şi de speculaţiile privind o eventuală demisie a sa.

„A fost o propunere a Comisiei Nationale de Prognoza, o Comisie (n.red. o propunere) pe care noi nu o agreăm şi nu am agreat-o şi acest lucru este demonstrat şi prin faptul ca nu a fost o hotărâre de Guvern care să facă referire la acest aspect”.

„Puneţi-vă, faceţi un exerciţiu de IMAGINE (n.red. exerciţiu de imaginaţie) şi vă puneţi un pic în locul meu şi VEZI (n.red. vedeţi) atâtea jigniri, atâta ură, atâtea lucruri urâte, dar ce să fac, să fac un pas înapoi? Am o responsabilitate față de Romania și români. Ce sâmbure de adevăr să existe când premierul României e acuzat de înaltă trădare?!

„Sunt susținută de coaliția majoritară, este exclus ca să îmi dau demisia. Dimpotrivă, știți cum se spune în România, (n.red. - autor Friedrich Nietzsche) ceea ce nu te ucide te face mai puternic. Consider că pot să îmi duc mandatul până în 2020”.

Premierul a mai spus, cu o expresie pleonastică, și „repet încă o dată”.

Un alt moment stânjenitor al conferinței de presă a fost acela în care comisarul Corina Crețu a părut deranjată că tirul întrebărilor din partea jurnaliștilor se concentrează pe premierul Dăncilă și pe problemele de politică internă. „De mine mai aveți nevoie?” întreabă comisarul european. Premierul continuă să răspundă unei întrebări. Când vine și următoarea, adresată tot Vioricăi Dăncilă, aceasta din urmă încearcă să se eschiveze: „Gata, doamna comisar așteaptă și dumneaei...”. De fapt, premierul a dorit să salveze cumva situația, pentru că observase că oaspetele, comisarul Corina Crețu, se ridicase deja în picioare ca să plece de la prezidiu și își strângea lucrurile. Și Viorica Dăncilă a schițat gestul că își închide agenda și se pregătește să plece, doar că jurnaliștii au continuat să-i pună întrebări. În timp ce-și punea ochelarii în suport, premierul a mai răspuns unei întrebări legate de președintele Klaus Iohannis. În acest timp, prin spatele ei, comisarul Crețu părăsea sala. Acest lucru a făcut-o și pe Viorica Dăncilă să se grăbească, s-a ridicat în picioare și a terminat de răspuns întrebării în timp ce se afla în picioare. Chiar și așa, jurnaliștii și-au mai încercat o dată șansa și au continuat să pună o întrebare. Viorica Dăncilă a părut să vrea să dea un răspuns, a ezitat și apoi s-a îndreptat către ieșire. Iată imaginile: 

Citiți și: 

Viorica Dăncilă: Pilonul II nu se desființează, dar ar putea suferi modificări

Dăncilă: Exclus să-mi dau demisia. Plângerea penală, un act deplasat

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri