VIDEO | Parlamentarii nu știu cât costă produsele de bază

Data actualizării: Data publicării:
alesi inquam
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se pricep să voteze bugetul ţării, dar habar n-au cât costă laptele untul, ouăle, uleiul sau pâinea. Noroc că de aprovizionarea de Crăciun se ocupă familia. Parlamentarii români se plâng că programul de lucru le-a dat mari bătăi de cap în ultima perioadă şi că nu au mai avut timp să se ocupe de făcutul pieţei.

Preţurile produselor de bază sunt o enigmă pentru mulţi dintre aleşii noştri.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: În casa mea cumpărăturile le face numai nevastă-mea, din toată viaţa, eu nu cumpăr nimic. Nu mă pricep să fac nimic, n-am făcut o mâncare în viaţa mea şi cred că dacă aş rămâne fără femei în viaţa mea aş muri de foame. Dacă n-ai nevastă care să se ocupe de casă, eşti pierdut ca bărbat. Eu nu ştiu cât costă nimic în casa mea.

Am încercat să aflăm totuşi de la alesul PSD cât costă lucrurile de bază.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Nu ştiu absolut nimic, puteţi să mă întrebaţi orice că eu nu ştiu. Eu recunosc pentru că nu ştiu pentru că sunt un bărbat. Aşa m-a învăţat tata când eram mic, să nu intri în treburile femeii, casa o ţine ea. Bărbatul trebuie să producă bani şi femeia să îi cheltuiască cu casa.

N-avem mai mult noroc nici cu următorul parlamentar.

Reporter Digi24: Un litru de ulei mai ştiţi cât costă astăzi?
Marton Arpad, deputat UDMR: Vă spun sincer, nu, şi vă spun de ce. Eu când mă duc la cumpărături, mi se spune cât costă, plătesc şi nu mă mai uit cât costă. Asta e.

Reporter Digi24: Aţi văzut că s-au scumpit multe alimente de bază. Ce le spuneţi oamenilor acum? Unt, ouă, lapte.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Haideţi, acum să avem linişte în suflet, să mâncăm tot ce avem, că avem, bun, să mâncăm bine, dar ponderat, să nu facem abuzuri că ne poate costa.

Dacă aleşii se scuză că nu au timp pentru treburile casnice, toată povara cade pe partenerii de viaţă.

Ioan Terea, deputat PSD: Având în vedere situaţia de acuma, cred că nevastă-mea, cred, cred.
Reporter Digi24: Dumneavoastră de când nu aţi mai fost la cumpărături?
Ioan Terea, deputat PSD: Cred că am o lună, o lună jumătate.

Ştefan Băişanu, deputat ALDE: E clar, eu sunt aici, n-am avut posibilitatea să mă încrucişez cu niciun magazin, cu nicio piaţă, cu absolut nimic e clar soţia, fără doar şi poate.

Există şi excepţii printre aleşii noştri.

Robert Sighiartău, secretar general PNL: Sper să ajung acasă cât mai repede ca să mă duc să îmi dea soţia mea lista să mă duc să fac cumpărăturile.

Un lucru e cert: dacă am fi pus aceleaşi întrebări în ajun de Paşte, pe unii i-am fi găsit cu temele făcute.

Ştefan Băişanu, deputat ALDE: A, celebrul ou. Oul a crescut, dar vreau să vă spun că am citit o serie de statistici care îmi arătau mie că în Grecia oul a crescut cu 170 la sută faţă de precedent, ceea ce la noi nu s-a întâmplat. A crescut de la 65 de bani la un leu şi.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Eee, cum să nu ştiu, ştiu tot timpul cât costă un ou. Şi oriunde. Este 0,78 - 0,76, 0.8, e 0,67.

După ce au votat Bugetul, parlamentarii au plecat în vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri