VIDEO. Viorica Dăncilă, o nouă „întâlnire mută” cu oficiali UE

Data actualizării: Data publicării:
dancila

După ce, săptămâna trecută, Guvernul a dat publicității imagini fără sonor de la întâlnirea premierului cu șeful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, situația s-a repetat și în această seară, când Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu liderul Grupului Partidului Popular European din PE, Manfred Weber.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă și Weber stau față în față și discută, dar imaginile nu au sonor.

La întrevedere au mai participat doamna Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene și europarlamentarul Dan Nica, anunță Guvernul.

În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes”, se spune în comunicatul Executivului.

„De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii”, se mai spune în textul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri