Violenţe la proteste. Un deputat cere audierea şefului Jandarmeriei

Data publicării:
ovidiu raetchi

Un deputat liberal cere Parlamentului să facă o anchetă, după violenţele de la protestele de sâmbătă seară. Ovidiu Raeţchi solicită comisiilor de apărare, din care face şi el parte, să ia măsuri în cazul jandarmului filmat în timp ce lovea manifestanţii din Bucureşti.

„Au fost discuţii atât vizând apariţia jandarmilor călare în mijlocul mulţimii, dar mai ales privind imaginile cu jandarmul care loveşte fără sens. Şi am avut în Ministerul de Interne în ultima perioadă mai multe situaţii în care senzaţia opiniei publice a fost că superiorii au tentaţia să muşamalizeze mai degrabă situaţiile de gen, am avut cazul acelui poliţist pedofil care nu a fost descoperit de propriii colegi o lungă perioadă. Comisia de specialitate din Parlament trebuie să îşi exercite funcţia de control asupra jandarmeriei, să ceară explicaţii”, a declarat pentru Digi24 deputatul Ovidiu Raețchi.

Este anchetă la Jandarmerie după violenţele de la protestele de sâmbătă seară. Mai mulţi oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii care încercau să împiedice mulţimea să blocheze centrul Bucureştiului. Unul dintre jandarmi a reacţionat violent, lovind cu pumnii mai mulți oameni. Printre ei, și un fotoreporter care își făcea meseria. Potrivit polițistului Marian Godină, jandarmul respectiv ar fi făcut parte din dispozitivul de securitate care l-a protejat pe Liviu Dragnea în noiembrie, când a fost chemat la DNA. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București spune că nu este în măsură să confirme această informație. Probabil este o coincidență, este de părere jurnalistul Liviu Avram.

Citiți și:  Incidente la proteste. Liviu Avram: Sunt episoade bizare

VIDEO. Incidente în Piața Universității între protestatari și jandarmi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri