Viorica Dăncilă: Dan Nica nu a fost respins

Data actualizării: Data publicării:
dan nica la parlament dupa sedinta cex
Europarlamentarul PSD Dan Nica FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a respins informaţia că Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen. "Respect deciziile Comisiei Europene, purtătorul de cuvânt (al CE - n.r) nu a spus acest lucru", a spus prim-ministrul.

"Dan Nica nu a fost respins. Trebuie să existe certitudinea că informaţia este reală. Cei din Parlamentul European din Opoziţie spun orice pentru a strica imaginea României.

Am văzut ce spune Siegfried Mureșan, am văzut ce spun ceilalţi", a declarat dăncilă.

La insistenţele jurnaliştilor care au făcut referire la o informare venită din partea unui purtător de cuvânt al CE, Dăncilă a replicat: "Aţi văzut dvs acest lucru? Trimiteţi-mi şi mie! Respect deciziile CE, purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru".

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi respins și a doua propunere a României pentru postul de comisar european, au precizat, marţi seară, pentru Digi24 surse de la Bruxelles.

Solicitată să comenteze aceste informații, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat pentru Digi24: „Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu fusese acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar - n.r.), iar procesul (de selecţie - n.r.) continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că propunerea României „nu a fost acceptată încă”.

Jurnalista maghiară Katalin Halmai, corespondent la Bruxelles, a scris, la rândul ei, pe Twitter că Ursula von der Leyen nu l-a acceptat încă pe candidatul propus de Ungaria, Oliver Varhhelyi, pentru că încă așteaptă o propunere din partea României. Jurnalista maghiară precizează că Ursula von der Leyen l-a intervievat pe Dan Nica și l-a respins, dar Bucureștiul insistă cu această nominalizare, iar procesul este cumva blocat acum.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri