Viorica Dăncilă îi răspunde președintelui Iohannis: Avem bani de salarii și pensii

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila cu ochelari_gov ro
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, ca răspuns la afirmațiile făcute ieri de președintele Klaus Iohannis, că Guvernul are bani de salarii și pensii. Premierul vorbit în acest context de Pilonul II de pensii: „Uitați de el”.

Uitați de Pilonul II, a fost o propunere a Comisie Naționale de Prognoză neagreată de Guvern. Nu pot să vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere”, a spus Dăncilă.

În mod sigur există salarii... pentru pensii și salarii. Domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu există nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii”, a mai spus premierul.

Pentru mine e important să duc la bun sfârșit programul de guvernare și voi face acest lucru”, a subliniat ea.

În ceea ce privește criticile legate de absorbția fondurilor europene, Viorica Dăncilă a spus că „domnul președinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014-2020”. „În 2016 noi nici măcar nu aveam acreditate autoritățile de management și aveam 0 absorbție fonduri europene”, a mai susținut Dăncilă.

Avem 16 la sută față de media europeană de 18%. Avem proiecte”, a adăugat premierul.

Citiți și Preşedintele Comisiei economice din Senat: „Nu, nu mai sunt bani de pensii și salarii. Guvernul trăiește pe datorie”

Marți, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția că guvernul nu a depus suficiente proiecte pentru cheltuirea fondurilor europene primite de România în acest an și că este deja prea târziu pentru ca cele 23 de miliarde de euro să fie alocate pentru proiecte privind dezvoltarea țării.

De asemenea, Iohannis le-a cerut guvernului și PSD să răspundă la două întrebări legate de Pilonul II de pensii: „1. Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. 2. Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”

„Până și cei de la PSD se contrazic între ei: ba se suspendă, ba nu, ba există un proiect, ba nu. O harababură totală. Lumea își pune întrebarea: de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Oare nu s-au înțeles între ei?”, a mai spus șeful statului. 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri