Viorica Dăncilă nu a ajuns la întâlnirea cu Jean Claude Juncker. Explicațiile premierului

Data actualizării: Data publicării:
juncker dancila digi

Gafă de protocol în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker nu a fost aşteptat de niciun oficial român la aeroport.

 

Premierul Viroica Dăncilă, care ar fi trebuit să-l întâmpine pe preşedintele Comisiei, Europene susţine că aeronava acestuia a aterizat mai devreme decât ora anunţată şi dă vina pe SPP că întâlnirea n-a mai avut loc.

Informaţii Digi 24 arată însă că staff-ul şefului Comisiei Europene este cel care a decis plecarea de la aeroport. Consilierii lui Jean Claude Juncker au ajuns pe Aeroportul Aurel Vlaicu, au constatat că premierul României nu era prezent, motiv pentru care au cerut respectarea programului, adică plecarea în coloana oficială. Mai mult, pe aeroport în momentul aterizării aeronavei erau prezenţi membri ai protocolului Guvernului.

SPP nu stabileşte programul oficialilor, doar asigură paza şi securitatea acestora.

Precizările Guvernului: 

„Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri