Primăria care și-a pus CV-ul pe Facebook. Metoda prin care vrea să atragă investitori

Data publicării:
Popular Smart Phone Apps Of 2016
LONDON, ENGLAND - AUGUST 03: A person holds an iPhone displaying the Facebook app logo in front of a computer screen showing the facebook login page on August 3, 2016 in London, England. (Photo by Carl Court/Getty Images)

O localitate în căutare de investitori dă la schimb angajați și teren gratuit. Primăria comunei Petriş din Arad a postat pe pagina de Facebook informaţii despre avantajele unei investiții în zonă, dar și despre personalul calificat din comună. Câţiva investitori au sunat deja la primărie.

Ca să explice mai bine avantajele unor investiții în comună, Primăria Petriș a găsit o metodă ingenioasă ca să atragă atenția potențiali investitori.

Am realizat niște statistici pentru a afla exact ce avem la-ndemână, concret care este oferta de forțe de muncă pe raza comunei Petriș, după care am împachetat totul într-un anunț de angajare”, spune Irina Onescu, primarul comunei Petriș.

În schimbul a 50 de locuri de muncă, autoritățile locale promit cooperare și personal calificat în domeniul confecțiilor, al prelucrării lemnului și în comerț. În plus, oferă și spațiul pentru deschiderea punctului de lucru.

Primăria pune la dispoziția investitorilor interesați un teren cu o suprafață de aproape un hectar sau alte spații construite, unde își pot amenaja birouri, totul gratuit.

În comuna Petriș, 50 de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă, iar alte aproximativ 200 sunt interesate să lucreze aproape de casă.

- Aproximativ de șapte ani de zile (caută un loc de muncă, n.r.). Încercam tot mai mult să îmi găsesc aproape, având copii e mult mai greu să te desplasezi.

- Aș dori să am o viață liniștită lângă familia mea. Eu muncesc la 300 de kilometri de casă, ceea ce îmi convine și nu prea.

- Super idee, să vină, să facă locuri de muncă. Să vină și copiii, nu numai ai mei, că mulți îs plecați dincolo.

„CV-ul comunei”, lansat în spațiul virtual a atras atenția câtorva investitori și din alte domenii decât cele menționate în pachetul promoțional.

„Pe pagina de Facebook am văzut oferta de investiții, fiind una foarte atragătoare. Faptul că a avut CV-uri, în primul rând, și disponibilitatea de a ne furniza aceste informații, o lista cu oamenii dornici să lucreze”, spune Elena Igna, reprezentant firmă agricultură și comerț.

Comuna arădeană Petriș are și un avantaj strategic. E situată la 25 de kilometri distanță față de autostrada Deva-Nădlac. Tocmai de aceea autoritățile locale spera să atragă chiar şi investitori din străinătate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri