Procurorul general clarifică relația cu tatăl șefei DNA

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar

Procurorul general, Augustin Lazăr, a explicat că nu are o relație personală cu tatăl Laurei Codruța Kovesi, ci îl „apreciază ca profesionist”. Declarația procurorului vine în condițiile în care au existat zvonuri cu privire la o relație de prietenie cu tatăl șefei DNA, procurorul Ioan Lascu. 

„El aparţine unei generaţii de procurori la pensie, cu 10 ani mai mare ca generația mea. El e în altă localitate în care nu mergeam decât ocazional. De unde până unde o prietenie? Îl apreciez ca profesionist, am avut relaţii bune ca şi cu alţi procurori care au lucrat cu mine. Nu am lucrat împreună”, a spus Augustin Lazăr.

Laura Codruta Kovesi a negat, la momentul nominalizării lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General, existenţa unor relaţii personale ale familiei sale cu vreunul dintre candidaţii propuși la acea vreme. 

În urma unui articol publicat pe Hotnews privind „relaţia de mare amiciţie a lui Augustin Lazăr cu procurorul Ioan Lascăr, tatăl Laurei Codruţa Kovesi”, şefa DNA a transmis: „Nu am treabă cu niciun candidat. Aţi scris că suntem prieteni. Nu e aşa. N-am vorbit cu Lazăr din 2012. Am lucrat cu toţi cei 4 candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedură. Nici unul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri