Proiect: Clădirile fără autorizație ISU vor fi marcate

Data actualizării: Data publicării:
autorizatie isu

Un proiect de lege ar urma să oblige administratorii instituţiilor publice să anunţe că nu au autorizaţie ISU. Dacă va fi adoptat, anunţurile, scrise cu litere galbene pe fond alb, vor fi afişate la intrarea în fiecare clădire. Inclusiv în Palatul Parlamentului.

Iniţiatorii proiectului de lege cred că cetăţenii trebuie să ştie atunci când intră într-o instituţie publică sau într-un bar dacă are autorizaţie de securitate la incendiu.

Florina Presadă, senator USR, iniţiatorul legii: „Legea privind protecţia consumatorului spune clar că acesta trebuie sa fie în deplină cunoştinţă de cauză atunci când achiziţionează un serviciu.”

Ioan Deneş, senator PSD: „Această iniţiativă de fapt nu rezolvă problema legată de normele ISU pe instituţii... a siguranţei cetăţeanului care intră în astfel de instituţii.”

În toată ţara, nu mai puţin de 195 de spitale şi peste 3.600 de şcoli funcţionează fără autorizaţia ISU. Colegiul Mihai Viteazul a fost renovat de curând şi nu a obţinut autorizaţie.

Sever Popa, director Colegiul Mihai Viteazu: „Anumite materiale folosite, cum ar fi uşile, care nu eveau certificat de rezistenţă la incendiu, unele compartimentări interioare pe la subsol.”

Dacă legea va fi adoptată primii care ar trebui să instaleze panoul de avertizare ar fi chiar aleşii. Palatul Parlamentului nu are încă autorizaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri