„Cod roşu de OUG”: Zeci de mii de oameni au protestat în Piața Victoriei și în țară

Data actualizării: Data publicării:
180620_PROTEST_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Un nou protest a avut loc în această seară în Piața Victoriei din Capitală și în mai multe orașe din țară. Pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat „Cod roşu de OUG”, peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate. La protest au venit chiar mai mulți: au fost peste 10.000 în Capitală și circa 20.000 în total în alte orașe din țară.

20180624210627_IMG_9257-01protest piata victoriei 24 iunie inquam photos octav ganea
20180624210627_IMG_9257-01protest piata victoriei 24 iunie inquam photos octav ganea

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 21.05. Protestatarii din Piața Victoriei au cântat Imnul Național. Sunt peste 10.000 de oameni în fața Guvernului.

ACTUALIZARE 20.40. Peste 8.000 de oameni sunt acum în fața Guvernului. Cu miile au ieșit în stradă și în alte mari orașe din țară. Sunt circa 3.000 la Timișoara, la Brașov-1.500, La  Cluj-Napoca-5.000, la Sibiu-7.000. De asemenea, la Iași au ieșit în stradă 2.000 de oameni, la Oradea și Craiova, câte 300. 

Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Dragnea nici nu ştii cât mic începi să fii”, ”La puşcărie”, ”Libertate”.

ACTUALIZARE 19.30. Peste 2.000 de români protestează în Piaţa Victoriei din Capitală şi grupuri de oameni sosesc în continuare. Protestatarii strigă ”Demisia!”.

Circulația este parțial închisă, protestatarii au blocat accesul mașinilor pe partea cu muzeul Antipa. 

Câteva mii de persoane protestează de asemenea în mai multe oraşe din ţară şi scandează lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva Guvernului. Oamenii strigă „Demisia”, „Anticipate”, „Hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”. „Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?”, este mesajul protestatarilor de la Sibiu, în timp ce la Cluj şi Oradea, oamenii au instalat corturi în pieţele centrale şi refuză să plece, anunţând că vor lupta „până la capăt”.

ACTUALIZARE 19.00. Sunt circa 1.000 de protestatari în fața Guvernului.  Oamenii continuă să sosească la protest în grupuri. Vin de la metrou și de pe toate străzile din jurul Pieței Victoriei/

Sute de oameni protestează și în alte orașe din țară.

ACTUALIZARE 18.30. Peste 500 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală şi grupuri de oameni sosesc continuu, potrivit News.ro.


ȘTIREA INIȚIALĂ: În Capitală, mobilizarea la protest este făcută pentru ora 18:00, în Piaţa Victoriei. În cadrul evenimentului „Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa. 

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în mai multe orașe din ţară, printre care SIbiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti. 

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Într-o primă reacţie după condamnarea sa, liderul PSD a spus că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Pe același subiect

Ce spune Kovesi despre decizia CCR prin care se cere revocarea sa

Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din politică. E grav că PSD nu-și dă seama să-l trimită acasă

Lider PSD: „Fiţi pregătiţi, cu arma la picior. Când preşedintele va fluiera, cu toţii să fiţi la Bucureşti”

OUG. Ce spune Iohannis despre o nouă ședință de Guvern condusă de el

EXCLUSIV. Primul lider PSD care vorbește despre adoptarea codurilor penale prin OUG

FSNAP: Sunt 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, nu câteva mii. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați

Medic: „Domnu’ Dragnea, v-ați cerut scuze pușcăriașilor. Pacienților care au fost tratați în jeg când le cereți scuze?”

Ce spune Gabriela Firea despre adoptarea Codurilor penale prin OUG

Dacian Cioloș: Lupta anticorupție, aruncată la gunoi pentru un singur om

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri