Protestatarii, jigniți și amenințați de politicieni

Data publicării:
birdac

Protestul diasporei a fost prilej pentru membrii PSD şi ALDE să se întreacă în jigniri. Reprezentanţii Puterii au postat pe reţelele sociale ameninţări şi cuvinte dure adresate manifestanţilor şi partidelor din Opoziţie. Iată doar câteva exemple.

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a dat startul valului de reacții dure la adresa protestatarilor de vineri seara. "Doamne, ce huligani! Nu ne provocați că venim 1 milion și vă călcăm în picioare," a scris social democratul pe pagina de Facebook. Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat pentru Digi24 că nu se referea la toţi protestatarii, ci doar la cei care fac parte din statul paralel. A venit chiar şi cu o explicaţie halucianntă pentru violenţele din Piaţa Victoriei.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: "Eu m-am referit la statul paralel. Au fost oameni din Servicii, au fost personaele din Opoziţie care fac parte din acest stat parael şi care îşi doresc întotdeauna ca oamenii să fie arestaţi, să fie abuzaţi."

Şi mai dură a fost reacţia directorului Filarmonicii Oltenia, fost membru ALDE, Gabriel Zamfir: „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise 'mame' care au ieşit cu copiii în braţe la proteste, deşi se ştia că nu e un protest paşnic.”

Astăzi, managerul instituţiei de cultură din Craiova a declarat că regretă exprimarea.

Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia: "Înainte de a se ajunge la acest comentariu pe care-l regret și despre care afirm că a fost un mesaj destul de dur, dar nu a fost un mesaj de incitare, ci a fost efectiv un semnal de alarmă pentru acele mame, acei părinți care-și duc copiii la un miting anunțat deja violent."

Un mesaj controversat a venit şi din partea unui membru din Guvernul Dăncilă.

Cine-i Diaspora?!? Observ mii de postări în care suntem ultragiaţi, că Jandarmeria a făcut şi a dres. (...) Dar ăia care au dat foc la toţi brazii din Victoriei şi că erau să sară în aer maşinile din zonă sau ăia de au măturat cu forţele de ordine pe jos, ăia cu ceafă lată, ăia nu ne mai deranjează? (...) Nu mai plângeţi şi rostogoliţi imbecilităţi pe reţele. Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă !!!", a postat Cristian Bîrdac, consilier in cadrul Secretariatului Genreal al Executivului. Ulterior, şi-a şters postarea şi şi-a dezactivat profilul de Facebook.

Avalanşa de jigniri nu s-a oprit aici. Şi preşedintele TSD Slatina, Alexandru Berechet i-a atacat pe protestari. "La vot nu ieşiţi, la circ sunteţi primii! Să vă fie ruşine, mizeriilor!", a scris social democratul pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri