Pui de urs călcat de mașină

Data publicării:
IMG-20161028-WA0041

Eforturi enorme pentru salvarea vieţii unui pui de urs, lovit acum câteva zile de maşină pe o şosea din Vrancea. Veterinarii l-au dus la un centru special ca să îl opereze de urgenţă şi încearcă să îl salveze, dar ar fi o minune: rănile sunt foarte grave.

Cei care au ajuns primii la locul accidentului au povestit că ursul a ieşit din pădure şi a încercat să treacă strada. S-a speriat de farurile unei maşini şi a fost lovit de o alta care venea din sens opus. Acum este în stare gravă.

„Nu e încă un diagnostic pus dar se pare că are mai multe fracturi şi posibile leziuni interne. Ideea este că starea lui de sănătate este destul de gravă iar şansele lui de supravieţuire sunt minime. E foarte posibil să nu se ajungă la intervenţia chirurgicală şi să fie eutanasiat”, spune Matei Dragomir, coordonator al Centrului de Reabilitare a Faunei Sălbatice.

Directorul Administraţiei Parcului Natural Putna crede că accidentul ar fi putut fi evitat.

Sunt multe zone unde parapetele nu au avut nişte întreruperi din astea care să creeze breşe”, spune Ion Militaru, directorul Administraţiei Rezervaţiei Putna Vrancea.

Primarul localităţii Tulnici, acolo unde a avut loc accidentul, spune că astfel de evenimente au loc foarte rar.

Este un zid din ăsta mare. Maşina care l-a lovit urca spre Braşov, nu avea nici viteză, nu avea nimic”, spsune primarul Aurel Boţu.

În acest moment, ursul de numai trei ani se află sub tratament la Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice din Focşani. Din 2007 de când a fost deschis, în Centru au fost tratate 370 de animale. Mai mult de jumătate dintre ele au ajuns din nou în mediul lor natural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri