Radarele puse pe mașini neinscripționate, la un pas să fie interzise

Data publicării:
politisti radar politia romana fb-1

Radarele puse pe maşini neinscripţionate ale poliţiei sunt la un pas să devină istorie. Un proiect de lege care îi obligă pe agenţi să stea tot timpul la vedere cu aparatele radar aşteaptă votul final în Parlament. Oamenii legii sunt nemulţumiţi de propunere. Ei cred că o astfel de modificare ar creşte numărul accidentelor rutiere.

Poliţiştii şi-ar putea lua adio de la aparatele radar montate pe maşini neinscripţionate. Cei doi parlamentari PNL care au propus modificarea consideră că oamenii legii folosesc maşini fără însemnele poliţiei doar pentru a-şi justifica ziua de muncă.

Florin Roman, iniţiatorul legii: Agenții de poliție rutieră care stau în stradă, trimiși de șefii lor, la ciupeală, să facă planul de amenzi. Pot să recunoască inclusiv cei de la Ministerul Afacerilor Interne, chiar dacă la început au negat. Dacă nu-și îndeplinesc acest plan de amenzi, ei nu pot obține bonificații și nu pot avansa.

Bogdan Toader, poliţist sindicat Europol: Legea asta, din start, este un non-sens, pentru ca ea nu poate spune ce valoare socială anume ocrotește și ce beneficii pe termen scurt-mediu sau lung aduce societății.

În plus, proiectul de lege le interzice agenţilor să folosească pistolul radar dacă se află la mai mult de 10 metri de maşina poliţiei.

Bogdan Toader, poliţist sindicat Europol: Teoria chițibușului, domnule! Nu poși să legi polițistul cu o sfoară de 10 metri ca să demonstrezi, vor spune că polițistul a fost la 11 metri.

Şoferii au opinii diferite.

-Scuză-mă. Când stai cu radarul, stai ca să previi. E bine să fie și mașini neinscripționate pentru că astfel nu-și mai are rostul să stea cu radarul.

-Mi se pare corect. Foarte corect. Dacă e mașină de poliție, să fie inscripționată. Mă deranjează foarte mult. Nu e bine. Cum spuneam mai devreme, sunt vânători.

Datele poliţiei arată că una dintre principalele cauze ale accidentelor este chiar depăşirea limitei de viteză.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română: Poliția Română folosește aparatele radar din dotare pentru salvarea de vieți omenești. Bineînțeles că avem și autospeciale neinscripționate pe care este montat acest aparat radar.

Doar pe autostrăzile din ţara noastră, 23 de şoferi sunt amendaţi în fiecare zi pentru că au depăşit limita de viteză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri