Rănită în Colectiv, victimă colaterală în Piața Victoriei. Adina Apostol s-a ales cu grefele inflamate din cauza gazelor

Data actualizării: Data publicării:
Adina Apostol
Foto: Agerpres

Newsweek spune povestea Adinei Apostol, una dintre victimele incendiului din Colectiv. Adina s-a ales cu grefele de piele inflamate din cauza gazelor lacrimogene trase în piață de Jandarmerie, în timpul protestului din 10 august.

Adina Apostol
Foto: Agerpres

Adina Apostol a povestit că  a venit în țară pentru protestul de vineri și se va întoarce în Belgia pentru a continua tratamentul. Tânăra a depus o plângere la Parchetul Militar.

„Am făcut o plângere penală pentru că am inhalat multe gaze. Mă dor muşchii gâtului, câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit şi mi se pare că acţiunea jandarmilor din data de 10 august a fost foarte agresivă şi nu au făcut nimic să înlăture grupele de suporteri care erau lângă ei. De la 8:15 până la 11:30 au dat cu gaz. Nu aveai unde să fugi. Am mers după ceilalţi protestatari, ne călcam în picioare pentru că ne împingeau cu scuturile. Nu ştiu ce au fost acele semnale luminoase, nu este o scuză pentru că eu nu am făcut armata. Altă dată au reuşit să marginalizeze protestatarii violenţi. Am venit din străinătate pentru protest şi mă întorc în Belgia pentru tratamente. Sunt victimă Colectiv şi am ieşit în stradă să protestez. Ordinul dat de subprefect este inadmisibil nu se poate aşa ceva. Trebuiau să înlăture grupurile de protestatari violenţi, nu să arunce cu grenade”, a spus Adina Apostol, citată de Newsweek.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri