Răzvan Cuc: Am întrebat-o pe dna. Mezei ce parlamentari vin, am vrut să mă asigur că totul e OK

Data actualizării: Data publicării:
razvan cuc ministrul transporturilor
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc, a confirmat, vineri, într-o conferință de presă, că s-a întâlnit miercuri seara cu Mădălina Mezei, fosta directoare a TAROM, dar a negat că i-ar fi cerut reținerea unor aeronave la sol în ziua moțiunii de cenzură. În schimb, recunoaște că s-a interesat ce parlamentari vin la București, dar spune că a vrut să se asigure că „totul e OK”.

„Nu aveam eu ca ministru cum să întârzii niște aeronave TAROM”, a declarat Răzvan Cuc. „Am întrebat-o ce parlamentari vin, ca să știu că totul e în regulă”, a recunoscut însă ministrul Cuc.

Întrebat când a făcut acest demers, Răzvan Cuc a declarat: „Nu mai știu exact, dar presupun... O să mă uit în telefon, să văd când am vorbit cu dna. Mezei”. 

În ceea ce privește întâlnirea de miercuri seara, ministrul interimar a confirmat că a avut loc în fața casei directorului TAROM și  a precizat: „Dânsa m-a contactat, mi-a spus că trebuie să-mi comunice ceva important. M-am întâlnit pe la 21:30. A venit însoțită de fratele ei. Mi-e spus că ar fi contactat-o cineva de la SRI care i-ar fi spus de niște aeronavă că vor fi reținute la sol”, a declarat ministrul demis. „Eu nu am contactat pe nimeni de la SRI. I-am spus că nu știu și nu mă interesează. Eu, la rândul meu, am un contact instituțional cu SRI și dacă există o asemenea informație, sunt convins că în primul rând m-ar fi înștiințat pe mine. I-am cerut doamnei Mezei să-mi prezinte și mie numele persoanei de la SRI care a sunat-o să-i spună de aceste curse. Atâta tot. Și dânsa nu mi-a răspuns la niciun mesaj”, a declarat Răzvan Cuc.

Pe de altă parte, Răzvan Cuc a mai spus că nu are nimic de ascuns și abia așteaptă să meargă la DNA, unde va prezenta documente.

 În declarația sa de presă, ministrul a insistat asupra activității fostei directoare TAROM, căreia i-a reproșat incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei, care lucrează în TAROM.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri