Restricții de circulație în Ungaria. Interdicţia se aplică în weekend şi marţi

Data actualizării: Data publicării:
cozi camioane vama

Se aplică din nou restricții de circulație pe teritoriul Ungariei. De sâmbătă, de la ora 23, până duminică, la aceeași oră, în țara vecină va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Aceeași măsură va fi valabilă și de luni, de la ora 23, până marți, înainte de miezul nopții.

Decizia a fost luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că 23 octombrie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

În aceste perioade, șoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la ridicarea restricţiei de circulaţie. În schimb, traficul de călători şi autoturisme prin vămile din vestul țării se va desfăşura în condiţii normale.

"Pentru intervalul duminică, 21 octombrie, ora 23.00 - luni, 22 octombrie, ora 23.00 şi începând cu data de marţi, 23 octombrie, ora 23.00, când traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate", a declarat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

"Menţionăm că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care conducerea Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare. ITPF Oradea a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare."

Poliţia de Frontieră recomandă șoferilor să consulte aplicația online de pe site-ul instituției și să folosească și ia în calcul tranzitarea tuturor punctelor de frontieră cu Ungaria.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri