225 de persoane amendate pentru că fumau în curtea spitalului din Constanţa

Data publicării:
fumat

225 de persoane care fumau în curtea Spitalului Judeţean din Constanţa au fost amendate de poliţiştii locali. Conducerea instituţiei i-a chemat pe aceştia în ajutor, după ce a constatat că bolnavii, rudele şi chiar angajaţii spitalului ignoră afişele care interzis fumatul.

-Bună ziua! Eu sunt Beatrice, de la Poliţia Locală!

-Ah, n-avem voie aici?! Nu ştiam, mamă...

Cu ţigara în mână. Aşa au suprins poliţiştii locali mai mulţi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean din Constanţa. Fumau chiar pe scările unităţii medicale, fără să le pese de lege. În momentul în care li s-a atras atenția, unii dintre ei au devenit recalcitranţi.

-Ştiţi că nu aveţi voie sa fumaţi în curte?

-Mda...

-Aţi văzut afişele?

-Da.

-Păi şi de ce fumaţi, doamnă?

-De şmecheri ce suntem!

Alții, în schimb, și-au recunoscut ruşinaţi greșeala. Dar au găsit şi scuze.

-Îmi cer scuze, nu mai pot. Am nişte dureri şi sunt fumător. Simt nevoia să fumez o ţigară.

-O sting.

-Aţi văzut afişele pe geam?

-Da, le-am văzut. Da, îmi cer scuze...

-Nu ştiaţi că fumatul este interzis în curtea spitalului?

-Înăuntrul spitalului! Ah, în curte. Nu mi-am dat seama, îmi pare rău, o sting şi eu acum.

Deşi pe uşile şi pe geamurile spitalului, precum şi pe stâlpi sunt numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii nu ţin cont de acest lucru. Dovadă stau mucurile de ţigară aruncate pe jos, precum şi amenzile pe care Poliţia Locala le aplică zi de zi.

Conducerea spitalului spune că a încercat să ia măsuri. În unele cazuri a fost nevoie însă de intervenţia poliţiştilor pentru a fi respectată legea.

Cătălin Grasa, manager Spitalul Județean Constanța: Chiar şi controalele interne s-au lăsat cu sancţiuni, faţă de personal că sunt medici, că sunt asistente au primit abateri şi, din păcate, cu aparţinătorii şi cei care vin în vizită este mai greu.

Valentina Chiriță, purtător de cuvânt Poliția Locală Constanța: În perioada 1-15 octombrie poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale Constanţa au acţionat în interiorul unei unităţi medicale şi au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale.

Sancţiunile pentru cei prinşi că fumează în interioriul sau în curtea unui spital sunt cuprinse între 100 şi 500 lei, în vreme ce amenzile pentru aruncarea resturilor de ţigări ajung până la 800 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri