Acneea, diagnostic şi tratament

Data actualizării: Data publicării:
acneea la doctor

„Acneea este o afecțiune foarte răspândita care afectează atât tinerii cât și persoanele adulte. O putem găsi la 20,30,40 chiar și la 50 de ani, atât la bărbați cât și la femei. Cauzele apariției sunt multiple, dar patru mari mecanisme sunt mai des întâlnite: o producție în exces de sebum la nivelul folicului pilos, o keratenizare anormală la acest nivel, niște mecanisme ale inflamației care se pun în mișcare și care declanșează niște fenomene la nivelul zonelor afectate și o colonizare cu microorganism pe care îl găsim la nivelul leziunilor acneice a coșurilor.

Se tratează cauzele acneei, pacientul, nu lucurul general. Se iau mai multe lucruri în vedere: tipul de piele, preferința pacientului, sezonul în care se începe tratamentul. Sunt tratamente care se pot face doar în sezonul rece deoarece multe dintre substanțele folosite au o reacție cu lumina soarelui și trebuie modelat tratamentul în functie de pacient.

Vara nu accentuează problemele cu acneea. Tenul este îmbunătățit de acțiunea ultravioletelor, de apa sărată din mare.

Tratamentul este de foarte lungă durată și poate fi schimbat în timp. Pacienții din ziua de astăzi citesc mult pe internet dar trebuie să meargă și la medic pentru a lua decizia cea mai bună.

Procedurile laser pot ajuta foarte mult cicatricele post acnee, chiar dacă nu dispar cu totul pot fi atenuate într-un procent semnificativ. Se pot face de asemenea și proceduri laser, peelinguri chimice.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri