Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă

Data actualizării: Data publicării:
bolnav

Alertă medicală în Buzău. 22 copii cu vârste între 1 și 12 ani și un tânăr de 20 de ani au fost diagnosticați cu gripă în doar patru zile. Dintre copii, 4 au fost trimiși la Spitalul Victor Babeș din București, deoarece avea o formă gravă a bolii. Acestea sunt primele cazuri de gripă din județul Buzău, înregistrate din octombrie și până acum.

ACTUALIZARE ORA 10:40 Noi cazuri de gripă în Buzău. Au fost confirmați încă 8 copii, toți din aceeași școală. Asta, după ce în ultimele zile, 14 copii au ajuns la spital și li s-a pus acest diagnostic.  

Din primele informații, cei mai mulți dintre pacienți au intrat în contact cu unul dintre virusurile active în acest sezon într-un centru maternal și în Școala generală numărul 7. Autoritățile sanitare au decis să restricționeze vizitele la centrul maternal și să le suspende în mai multe secții ale Spitalului Județean.

De asemenea, conducerea școlii spune că în sălile de clasă se face curățenie cu mare atenție. În cabinetele medicilor de familie din Buzău nu mai sunt vaccinuri gripale și nici în farmacii nu se mai găsesc.

Marilena Hurmuzache- director Școala nr. 7 Buzău: Au fost înregistrați 78 de elevi absenţi de fapt de la cursuri, nu pot să spun că sunt 78 de cazuri de gripă. Două cazuri au fost constatate de virus A, la testul rapid, restul copiilor manifestă stările acestea caracteristice virozelor.

-O spăl foarte des pe mâini, esenţialul, spălarea pe mâini. În cazul în care răceşte ea, nu o să o aduc.

-Vă este teamă să îl aduceţi?

-Nu avem încotro, să piardă şi orele, rămâne în urmă.

-Normal, e logic să ne fie teamă, dar să sperăm că nu o să fie şi că o să ne anunţe.

Şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost aglomeraţie în weekend. Ultimele trei cazuri au fost confirmate de testele rapide.

Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău: La unitatea de primiri urgenţe s-au prezentat 11 copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani care în urma testului rapid au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A, repsectiv tip B, patru au fost trimişi la Victor Babeş, 4 au fost direcţionanţi către secţia Boli Infecţioase, iar trei au fost externaţi.

Medicii le recomandă părinţilor să meargă la medic la primele semne de boală.

Adrian Zoican, medic UPU Buzău: Febră agitaţie, transpiraţii, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare, astea ar fi semnele să pună în gardă părinţii şi în cazul în care nu cedează simptomatologia la tratamentul administrat să vină totuşi la spital.

Judeţul Buzău nu mai are în acest moment doze de vaccin antigripal. Părinţii care nu şi-au vaccinat copiii până acum, pot să cumpere vaccinul de la farmacii.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri