Anchetă la spital după moartea unui bebeluș

Data publicării:
mana bebelus2

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, după moartea unui bebeluş care a fost internat acolo timp de trei zile, fără ca medicii să-i puna un diagnosticul corect. Analizele au arătat că băieţelul a fost ucis de o infecţie, iar specialiştii spun că ar fi trebuit să primească imediat antibiotice.

Părinţiii bebeluşului de opt luni spun că au chemat salvarea vineri seară, după ce au observat că acesta are febră. Ambulanţa l-a dus la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui.

Spuneau că nu vor să-l primească că nu are nimic, un pic de temperatură,” spune Marian Negrescu, tatăl copilului.

Ne-a tratat mai mult cu indiferență, au zis că poate copilul nu a mâncat și din cauza asta,” spune Mioara Negrescu, mama copilului.

Medicii de aici nu au reușit să-i pună un diagnostic clar.

Părea să fie o complicație a erupției dentare. În prima zi a primit perfuzii de reechilibrare electrolitică și antitermice,” explică Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Dacă copilul prezintă febră, dă semne clinice care ne sugerează nouă că există o infecție generalizată atunci categoric trebuie să începem o antibioterapie în momentul când ajunge la medic,” precizează Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase.

La trei zile de la internare, copilul a intrat în stop cardio-respirator. A fost intubat şi transferat de urgență la Spitalul de copii din Iași.

„Starea generală s-a menținut foarte gravă și la aproximativ 48 de oare de la internare a intrat în al doilea stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente și ca atare s-a declarat decesul,” precizează Tamara Roșu, mecis șef UPU, Spitalul de copii Sf. Maria Iași.

Hemocultura arată o septicemie cu pneumococ,” spune Lelia Croitoru, director medical Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Analiza fost însă gata la trei zile de la moartea copilului.

Instituția noastră a solicitat un punct de vedere conducerii Spitalului din Vaslui conform prezentării acestuia copilul a fost evaluat de trei medici pediatri,” explică Mihaela Vlada, director DSP Vaslui.

Conducerea Spitalului de Urgență din Vaslui a deschis o anchetă în acest caz. Rezultatul e aşteptat şi de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, care va decide apoi dacă ia vreo măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri